mp3albums

– Musik, klubb och andra härligheter

Festivalväntan

I ett inlägg från förra året skrev vi:

2013 var ett riktigt artistår och med våren som nu kommer verkar det som att även detta år blir en riktigt hit.

Självklart syftade vi på året som varit, 2014. Och gissa om vi hade rätt. Det har varit otroligt många bra spelningar under hela året med allt från Justin Timberlake (som vi nämner i inlägget) till Kanye West på Bråvalla. När vi nu ser tillbaka på året kan en inte låta bli att fundera – vad har 2015 att erbjuda?

Än så länge har det inte kommit några större artistsläpp, men det är ju fortfarande februari och släppen kommer vanligtvis inte förrän i mitten av mars. Dessutom ligger melodifestivalen runt hörnet och som alltid i Sverige får den stor uppmärksamhet i media.

Vilka blir de stora släppen i år?

Många väntar även på de stora festivalsläppen. 2013 var det ju festivaldöden i Sverige då exempelvis Peace & Love gick i konkurs och klassiska Hultsfred flyttades till Stockholm i hopp om att få dit fler människor. 2014 började det sakta städas upp i festivalkaoset och Bråvalla i Norrköping och Way Out West i Göteborg lockade mängder av besökare. De stora namnen på festivalerna var de självklara anledningarna, men kommer de lyckas få lika bra släpp i år? Än så länge är Bråvallas största släpp Robbie Williams, som är en underhållare av sällan skådat slag – men också en något “avdankat” artist med en mycket mindre fanskara än för tio år sedan. Way Out West har bokat den stora Patti Smith vilket lär locka många hipster och dessutom har de Tove Lo på listan, som är den artist det gick bäst för under 2014. Men trots bra bandnamn på festivalerna är det fortfarande inget som verkligen gett genomslagskraft, om en jämför med när namn som Kanye West släpptes för Bråvalla och Outkast för Way Out West.

jay-z-and-kanye-west
Kanye West med artistkollegan Jay-Z